Ježíš Kristus


Křesťanské stránky a sociální síť

X





Neznáte heslo?
Profil ▾
Ježíš Kristus
Nejsme žádná náboženská organizace. Nejsme Adventisti, nejsme Jehovisti, nejsme Katolici, nejsme Mormoni, nejsme Pravoslavni ani protestanti.
Jsme křesťané milující Boha Otce a Syna Ježíše Krista v Duchu Svatém, Amen.
Klíčová slova: ,
Přidáno: 20 Leden, 2017

Zobrazeno: 29 190 x

Recept na nekvašený chléb

Vhodný pro velikonoční svátky, jako připomenutí Ježíšové oběti.

Pak vzal chléb, vzdal díky, lámal a dával jim se slovy: „Toto jest mé tělo, které se za vás vydává.
To čiňte na mou památku.“

A právě tak, když bylo po večeři, vzal kalich a řekl: „Tento kalich je nová smlouva zpečetěná mou krví, která se za vás prolévá.“ (Lukáš 22,19-20)


Suroviny na nekvašený chléb

chleb350 g hladké mouky
300 ml vody
150 ml oleje
1,5 kávové lžičky soli
V míse smícháme všechny suroviny a pečlivě vypracujeme jemné tažné těsto. Z tohoto množství vyválíme 15 placek a smažíme je po obou stranách bez použití oleje (těsto je samo o sobě dost mastné).

 

 

 
Od zpracování těsta do upečení by mělo uplynout maximálně 18 minut, po této době (prý) startují v těstě kvasivé procesy.

Dobrou chuť!

Zdroj: http://www.reznak.cz

Recept na nekvašený chléb
3.88 (77.69%) 26 hlas[y]





Pokud nejste registrovaným uživatelem, potom váš komentář se musí schválit správcem webu
(z bezpečnostních důvodu, aby se nejednalo o reklamu, nebo spam).
Sprosté urážky a slovní napadení budou však vymazány.

Diskuze k tomuto příspěvku.

9 Komentáře na "Recept na nekvašený chléb"


Návštěvník
Denisa
8 měsíce 4 dni zpátky

Upravte si recept na:

– 350g mouky (200 hladká +150 hladká pšeničná chlebová)
– 200ml vody
– 100g oleje

Těsto je krásně tažné, dohněteme ručně na válu, posypeme je-li treba

Návštěvník
PaedDr Pavla Kusendová
1 rok 7 měsíce zpátky

Diky.

Návštěvník
Adéla
3 roky 7 měsíce zpátky

Ten chleba se smaží a pak i peče? Jak?

Návštěvník
a
3 roky 6 měsíce zpátky

asi mysleli opeče (protože napsali usmaži bez oleje) a ne upeče ale nevim

Návštěvník
ferda
4 roky 1 měsíc zpátky

skvělé bláto…je to špatně napsané, musí tam být mnohem víc mouky, aby se z toho mohlo něco vyválet..ledaže bych se v tom vyválel sám a šel na maškarmí..kašpaři!

Návštěvník
Kateřina Koláčková
4 roky 4 měsíce zpátky

Ten nekvašený chléb je skvělý! Upekla jsem ho jednou na přijímání a všichni byli nadšení. Děkuju moc za recept :)

Návštěvník
Tomas
3 roky 9 měsíce zpátky

Ferda ma naprosto pravdu, je tam moc vody, delal jsem to nekolikrat a pokazde jsem musel pridavat vice mouky, takze jde spise o sikovnost toho kdo napsal ten recept :)